Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone

22.02.2024 09:40 - Josef Martínek | foto: YZY

Každá porážka Viktora Sheena v albové hitparádě platí za téměř sváteční událost. Na už několik let nejstreamovanějšího domácího interpreta si tentokrát vyšlápli Kanye West a Ty Dolla $ign s deskou "Vultures 1". Rádia má stále pod palcem Dua Lipa s hitem "Houdini", v digitálu září kometa jménem Benson Boone.
Dua Lipa - Houdini
© Warner Music
RÁDIA - Dua Lipa nezastavuje: její hitparádový trhák "Houdini" získává už pátý vavřín v našich rádiích, a to už mezitím vydala další singl "Training Season". Půdu pro očekávanou třetí studiovku si zpěvačka připravila skvěle, teď už zůstává jen otázka, kdy se slibovaného materiálu dočkáme.

Michael Schulte a R3hab se po minulé čtyřce opět vydrápali zpět na stupně vítězů, na kterých to už dobře znají. Jejich aktuálně stříbrná spolupráce "Waterfall" boduje v žebříčku osmatřicet kol, tedy zhruba tři čtvrtě roku. Pokud to takto půjde dál, přetáhne hit minulého léta své působení ještě do příští prázdninové sezony.

Bronzový stupínek si pohlídali Ofenbach a Norma Jean Martine zásluhou songu "Overdrive", ze čtyřky na ně už ale dotírají Fast Boy a Topic s písní "Forget You", která poskočila rovnou o sedm řádek. Nejvýraznější posun v první desítce zaznamenali David Guetta a Kim Petras - díky "When We Were Young (The Logical Song)" zamířili z dvaadvacítky na číslo pět.

Po delší době chybí v top ten zástupce tuzemské scény. Nejpřehrávanější českou písničku najdeme až na dvanáctce - jmenuje se "Tenkrát", nahráli ji Mirai a z éteru nás těší už bezmála rok.

Stomístný přehled vykazuje tentokrát pouze dvě novinky. Obě potvrzují rádiovou dominanci taneční hudby - Kygo a Ava Max odstartovali s "Whatever" jako čtyřiadvacátí a Bakermat s Rhynem Lewisem si pro skoro rok starý kousek "Good Feeling" rezervovali devadesátou druhou příčku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Houdini
  2. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  3. Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
  4. Fast Boy feat. Topic - Forget You
  5. David Guetta feat. Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
  6. Jack Harlow - Lovin On Me
  7. Blanka - Rodeo
  8. Miley Cyrus - Flowers
  9. Blink-182 - One More Time
  10. Pink - Runaway


Kanye West feat. Ty Dolla $ign - Vultures 1
© YZY
ALBA - Pokud už někdo dokáže v albech přeskočit Viktora Sheena, obvykle jde o některého z jeho tuzemských rapových kolegů. Tentokrát ale na nejvyšším stupínku najdeme nezvykle rap americký: zlato totiž urvali Kanye West a Ty Dolla $ign zásluhou společné nahrávky "Vultures 1". Ta se podle očekávání dočkala vítězství také v USA, třeba na britském trhu se však musela spokojit s dvojkou.

Sheenova stříbrná "Planeta opic" vyklidila pomyslný piedestal teprve počtvrté ze sedmnácti týdnů v pořadí. Česko-kazašský umělec navíc drží pouze druhé místo i v žebříčku digitálních singlů, kde lesk jeho "Safíru" s Calinem, stejně jako minule, zastínil jednadvacetiletý zpěvák Benson Boone. Vycházející americká hvězda triumfuje se singlem "Beautiful Things". Tento nový fenomén, proslavený TikTokem a soutěží American Idol, vystoupí 1. června i v pražském Lucerna Music Baru - vstupenky jsou ale již nyní vyprodány.

Zbývající místa top desítky alb je zbytečné komentovat. Již klasickou přehlídku jmen rapperů - neměnnou tak, že to až ubíjí - minule alespoň trochu zpestřila Kateřina Marie Tichá. Její druhé album "Plamen" se po startu na pětce přesunulo na třináctku, stále jde však o nejvýše postavenou desku mimo rapový žánr.

Top 10 - alba:
  1. N Kanye West & Ty Dolla $ign - Vultures 1
  2. Viktor Sheen - Planeta opic
  3. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  4. Robin Zoot - Ponya
  5. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  6. Stein27 - President Of Sexico
  7. Travis Scott - Utopia
  8. Ben Cristovao - ZVÍŘE
  9. Calin - POPSTAR
  10. Viktor Sheen - Černobílej svět

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 7. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY